Praktijk

VOED JE LEVEN

Waarvoor kunt u bij Lijfkracht terecht?

Voeding- en Leefstijl Advies

U bent bewust bezig met (biologische) voeding en gezonde leefstijl of wilt dit gaan doen. U wilt gericht advies over uw voeding en trainingsprogramma, U wilt afvallen of meer energie. Lijfkracht biedt ondersteuning om op een verantwoorde manier de juiste keuzes te maken wat betreft voeding, training en suppletie.


(sport)blessures en tijdelijke klachten

U bent bij de fysio of huisarts terecht gekomen met een (sport)blessure of klacht. Blessures zijn vaak niet alleen mechanisch, er zijn meestal ook tekorten in de weefsels om een blessure goed op te lossen. Het lichaam heeft een ‘zetje’ nodig. Hier is veel mogelijk met voedingsadvies en suppletie. Ook bij herstel van een ziekte of operatie kunnen we het proces ondersteunen. Voelt u zich al een tijdje niet meer fit en wilt u graag weer gezond en vitaal willen worden? U bent aan het juiste adres.


Chronische klachten

U bent chronisch vermoeid of heeft een diagnose van een chronische aandoening. Of u heeft al langere tijd ‘vage’ klachten en van uw arts medicijnen gekregen en de boodschap:  “u moet er maar mee leren leven”. U wilt de regie terug in handen en begeleiding bij wat u zelf kunt doen om uw gezondheid te verbeteren, want dat is WEL mogelijk.

Klinische Psycho- Neuro- Immunologie

PNI is een medisch vakgebied wat kijkt naar de verschillende systemen in het lichaam zoals oa. de spijsvertering, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormoonsysteem. Bij langdurige klachten zijn altijd meerdere systemen uit balans.We onderzoeken de verbanden die bestaan tussen voedingsgewoontes, levensgebeurtenissen, eerdere klachten, stress, bioritme en huidige klachten. PNI biedt een model dat de mens (en niet de klacht) centraal stelt en op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak van klachten en disbalans. PNI kijkt verder dan de symptomen en de behandeling is gericht op de mens in zijn geheel.

Lijfkracht biedt een totaalaanpak waarin we streven naar evenwicht  in lijf, hoofd en hart. Gezondheid is flexibel zijn. Snel kunnen herstellen van disbalans, zowel fysiek als mentaal.

De kracht ligt in een persoonlijke benadering gecombineerd met een  gedegen uitleg en de nieuwste inzichten uit diverse wetenschapsgebieden.

U leert zowel de oorzaken van de klacht als de weg naar gezondheid kennen. U krijgt voedingsadvies en ondersteuning bij het veranderen van leefgewoontes in een tempo en op een manier die bij u past.

Copyright @ All Rights Reserved