Over Desiree

VOED JE LEVEN

Over Desiree Houben

Ik geloof erin dat we als mens zoveel meer zijn dan alleen onze fysieke gesteldheid.

Gezondheid komt naar mijn idee voort uit een combinatie van factoren. Het geheel van lichaam, ziel en onze omgeving. De mensen om ons heen, de bodem waar we van eten, de lucht die we inademen. Ook wat we meemaken in ons leven en hoe we daarmee omgaan heeft veel impact op onze gezondheid. Alles is met elkaar verbonden en we kunnen zelf veel meer invloed uitoefenen op onze gezondheid dan we denken. Veel wijsheid zijn we kwijt geraakt.


Wat betreft voeding hanteer ik een andere aanpak dan de ‘klassieke’ diëtist. Ik ben ook geen orthomoleculair therapeut die alle tekorten met supplementen gaat aanvullen. Ik baseer mijn advies op de laatste wetenschappelijke bevindingen en de kennis die er is vanuit oude culturen. Hier kom je ook het belang van sociale contacten en ‘leefstijl’ weer tegen. Al is leefstijl daar natuurlijk geen trend, maar gewoon hoe de mensen leven vanuit innerlijke waarden en in het ritme van de natuur.


De kennis die ik in de opleiding Psycho- Neuro- Immunologie heb opgedaan sluit hier erg mooi bij aan. Alle lichaamssystemen en hun onderlinge verbinding worden in ogenschouw genomen. Een klacht staat nooit op zichzelf. De mens is een geheel. We hebben het ook over sociaal leven, familie, gevoel, emoties, werk, zingeving, enzovoorts. Dit komt bij het medische, fysieke, stuk en is minstens zo belangrijk.


Naast de Lijfkracht-praktijk werk ik in Maastricht op de biologische markt, bij de groente en fruit (hoe kan het ook anders). Ik heb studie Psychologie afgerond aan de Universiteit Maastricht en gewerkt als sportinstructeur en studieadviseur. Mijn ouders hadden een bakkerij, daar heb ik de liefde voor ambacht meegekregen. Nu heb ik twee mooie zonen en loop ik graag grote rondes in binnen- en buitenland.

Op  www.naturafoundation.nl vind u informatie over mijn meest recente opleidingen.Achtergrond en opleidingen:

Regulier:

WO psychologie


Beroepsgerichte opleidingen:

Klinische Psycho Neuro Immunologie

Orthomoleculaire geneeskunde/ Nutritionele geneeskunde volgens kPNI

Neuro Emotionele Integratie

Yoga teacher training level 1


Cursussen:

Healing Arts verdieping I, II en III

Healing Arts kindercoaching en docententraining

Mindfulness

Ayurvedisch koken

Copyright @ All Rights Reserved