Over Desiree


Ik geloof erin dat we als mens zoveel meer zijn dan alleen onze fysieke gesteldheid.

Gezondheid komt naar mijn idee voort uit een combinatie van factoren. Het geheel van lichaam, ziel en onze omgeving. De mensen om ons heen, de bodem waar we van eten, de lucht die we inademen. Ook wat we meemaken in ons leven en hoe we daarmee omgaan heeft veel impact op onze gezondheid. Alles is met elkaar verbonden en we kunnen zelf veel meer invloed uitoefenen op onze gezondheid dan we denken. Veel wijsheid zijn we kwijt geraakt.


Wat betreft voeding hanteer ik een andere aanpak dan de ‘klassieke’ diëtist. Ik ben ook geen orthomoleculair therapeut die alle tekorten met supplementen gaat aanvullen. Ik baseer mijn advies op het persoonlijke gesprek wat we hebben, wat voor jou op dit moment nodig is. Wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander ook te werken. Goede gewoontes aanleren is belangrijk (de zogenaamde leefstijlcoaching), net als je bewust zijn van de stressoren in je leven maar ook van je behoeften en hoe zit het met zingeving? Leven vanuit je innerlijke waarden of je verbonden voelen met een natuurlijk ritme? 

Er zijn allerlei manieren om een klacht op te lossen en lichaam aan het werk te zetten om zichzelf te genezen.


De kennis die ik in de opleiding Psycho- Neuro- Immunologie heb opgedaan sluit hier erg mooi bij aan. Alle lichaamssystemen en hun onderlinge verbinding worden in ogenschouw genomen. Een klacht staat nooit op zichzelf. Factoren zoals sociaal leven, familie, gevoel, emoties, werk, zingeving komen bij het medische, fysieke, stuk en zijn minstens zo belangrijk.


Naast de Lijfkracht-praktijk heb ik een B&B in het mooie Sint Antoniusbank en werk ik in Maastricht op de biologische markt, bij groenteboer. Ik heb in 2003 de studie Psychologie afgerond aan de Universiteit Maastricht. Recent ben ik me gaan verdiepen in de werking van natuurlijk licht op het lichaam en de impact van het bioritme (circadiaans ritme) op onze gezondheid.Achtergrond en opleidingen:

Regulier:

WO psychologie


Beroepsgerichte opleidingen:

Klinische Psycho Neuro Immunologie

Orthomoleculaire geneeskunde/ Nutritionele geneeskunde volgens kPNI

Neuro Emotionele Integratie

Yoga teacher training level 1


Cursussen:

Healing Arts level I, II en III

Healing Arts kindercoaching en docententraining

Quantum Foundations

Unlocking your quantum biology